ALAMEDA APARTMENT
 
Refurbishment and interior design of an apartment on the Paseo Alameda in Valencia, one of the best city locations. The preliminary draft of this housing, received in 2015 the Valencia CREA Awards - National Prize as recognition of the young talents in the category Interior Design.
   
The house is located in one of the tower buildings more emblematic of the city and true visual reference of Valencian Modernism. Work of the Valencian architect Miguel Colomina, the building emerges as a milestone in the two-way confluence, allowing all rooms have access to the large terraces with the best views over the city and the Turia gardens, Viveros and Monforte.
 
The aim is to update the house and give it a value added from design, as well as solving problems with the storage unit and reconfigure the service area and kitchen, currently excessively compartmentalized and misused. 
 
The proposal is defined on the basis of two elements curves that by a simple gesture, articulate and order both routes and uses, house the storage spaces and hide pillars and passage the Central Community Facilities. With this distribution we get visuals and crossed ventilations, as well as a continuous space characterized by visual simplicity and functionality of spaces.
 
The creation of these curved wall-cabinets, the use noble materials such as stone and wood, as well as natural light entry in all rooms, allows us to create an unique and timeless atmosphere within the city.
 
Year: 2018
Client: private
Area: 195 sqm
Location: Valencia | Spain